Uitjes in het Gooi ®
Workshop Amersfoort + + + Groepsuitje Amersfoort + + + Vrijgezellenfeest Amersfoort + + + Bedrijfsuitje Amersfoort + + + Dagje weg Amersfoort+++uitjes in Amersfoort+++stadswandeling Amersfoort+++uit in Amersfoort+++dagje uit Amersfoort+++kookworkshop Amersfoort+++evenementen Amersfoort + + + Personeelsuitje Amersfoort+++bedrijfsuitje Amersfoort++vrijgezellenfeest Amersfoort+++familiedag Amersfoort+++bedrijfsfeest Amersfoort+++afdelingsuitje Amersfoort+++stadsspel Amersfoort+++groepsuitje Amersfoort+++teamuitje Amersfoort + + + Uitjes en eten: Happen en stappen+++Culinaire Koldertocht+++Culinaire Zwerftocht+++Koldertocht Sjiekdefriemel+++Kookworkshops+++Moorddiner+++Bedrijfsuitjes: City Experience+++Historische Kilometer + + + Een groepsuitje in Amersfoort? Wij organiseren het. Kom naar Amersfoort voor een teamuitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, familiedag, workshop, spel, budget uitje of weekend weg. ***Meer info? Bel ons nu!*** + + + Het Gooi biedt volop mogelijkheden voor een leuk dagje weg. Kom naar Het Gooi voor een groepsuitje, familiedag, bedrijfsuitje, workshop, spel, budget uitje, vrijgezellenfeest of weekend weg. ***Meer info? Bel ons nu!*** + + +

Nederlands Pluimveemuseum


Pluimvee In Barneveld staat het Nederlands Pluimveemuseum. Een uniek museum waar de boeiende geschiedenis van kip en ei op eigentijdse wijze in beeld wordt gebracht. Wij laten zien hoe de pluimveehouderij zich heeft ontwikkeld van traditionele, kleine kippenhokjes tot moderne, diervriendelijke huisvestingsvormen. Bekijk de antieke broedmachines, waarvan er één nog in bedrijf is en volg een kuikentje als het uit het ei komt.

Het Pluimveemuseum heeft nog een traditioneel veilinglokaal met een interieur uit ± 1930. Hier worden eieren en artikelen uit de museumwinkel geveild. Doe mee aan een veiling en koop een doosje eieren, een flesje advocaat of een leuk aandenken, door met een druk op de knop zelf de authentieke veilingklok op het juiste moment stil te zetten.

Hoendertuin en speeltuin
Bewonder in de uitgestrekte hoendertuin de meer dan 20 oud-Hollandse hoenderrassen met hun fraaie en gevarieerde kleuren. Uiteraard ontbreekt de wereldberoemde Barnevelder niet in de verzameling kippen. Naast de hoendertuin is voor de kleintjes een mooie speeltuin aangelegd met leuke “kiptoestellen”.

Voor jong en oud
Het Pluimveemuseum is fascinerend voor jong en oud. Speciaal voor de jeugd zijn speurbrieven met vragen gemaakt. Een speurtocht door het museum aan de hand van de speurbrief maakt het bezoek voor jonge bezoekers extra leuk en spannend.

Koffiekamer en museumwinkel
Dorst of trek gekregen? In de koffiekamer kan je terecht om even gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Neem er een koek of tosti en uiteraard kippensoep bij. Sluit je bezoek af in de museumwinkel, waar je leuke en nuttige artikelen vindt om als aandenken of cadeautje mee te nemen. Alles natuurlijk met kip en ei als thema.

Toegankelijkheid
Het Nederlands Pluimveemuseum is zeer ruim opgezet. Zowel het museum als de hoendertuin zijn prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers.